Панфорте, като кулинарен подарък

Сладкиш богат на ядки, сушени плодове и шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2023
Панфорте, като кулинарен подарък
 
Необходими продукти:
100 г сурови белени бадеми
100 г сурови белени лешници
100 г белен шамфъстък
70 г сушени смокини
70 г сушени сини сливи без костилка
30 мл бадемов ликьор
100 г брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. микс–звезден анасон, джинджифил, ванилия
80 г черен шоколад
140 г мед
3 с. л. кафява захар
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Панфорте, като кулинарен подарък

Ядките се пекат на 180 градуса за около 6–8 минути.


2
Панфорте, като кулинарен подарък 2

В купа се смесват сушените плодове, нарязани на парчета, бадемовият ликьор, какаото, брашното, миксираните подправки и канелата.


3
Панфорте, като кулинарен подарък 3

След като изстинат, ядките се прибавят в купата при останалите продукти.


4
Панфорте, като кулинарен подарък 4

В касерола се смесват медът, шоколадът и захарта и се оставят да кипнат, за да се разтворят.

5
Панфорте, като кулинарен подарък 5

Още гореща, сместа се изсипва в купата при останалите продукти и се бърка много бързо, защото стяга веднага.


6
Панфорте, като кулинарен подарък 6

Прехвърля се в намазана с масло и покрита с пергамент форма за торта (20 см). Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 15–20 минути. Оставя се да се охлади във формата и се поръсва с пудра захар. Може да се съхрани в добре затворен съд поне една седмица.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Йоана, използвай няколко капки, като ги разтвориш във вода. Бадемовата есенция ароматизира много силно.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2015
Вместо бадемов ликьор ще използвам бадемова есенция на капсули. Какво количество трябва да използвам?
3.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2014
:) това истинско ли е?!! :) (шеговито)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
и на мен ми изглежда много вкусно,ще го пробвам:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
мисля да го направя за рождения си ден, а той е на 1,01 , и после ще споделя.Изглежда невероятен :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: