Паниран пъпеш с мед и орехи и ванилов сос

Дата: 08.06.2010
Източник: Бон Апети
Паниран пъпеш с мед и орехи и ванилов сос
 
Необходими продукти:
700 г пъпеш
4 с. л. счукани орехи
2 с. л. мед
2 яйца
300 мл зехтин за пържене
хартия за печене
200 мл сладкарска сметана
2 с. л. кафява захар
1/2 пакетче ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Паниран пъпеш с мед и орехи и ванилов сосПъпешът се обелва, почиства се от семките и се реже на лодки.

2
Паниран пъпеш с мед и орехи и ванилов сос 2Орехите се начукват.
3
Паниран пъпеш с мед и орехи и ванилов сос 3Парчетата пъпеш се овалват първо в орехите, после в меда и накрая в разбитите яйца. Ако е нужно, може да се използва брашно преди яйцето, за да залепне добре панировката. Пъпешът се пържи в нагорещения зехтин до златисто. Оставя се внимателно върху хартия за печене леко да изстине леко.
4
Паниран пъпеш с мед и орехи и ванилов сос 4Захарта се карамелизира и се сипва сметаната, бърка се с дървена бъркалка на слаб огън, докато поеме сметаната и се получи гъст сос. Накрая се добавя ванилията. Десертът се поднася залят с 1–2 с. л. от охладения сос.
 
 
Съвет:
Може да се поднесе с топка сладолед по избор и накълцан босилек за украса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта