Паниран сладолед

Дата: 06.09.2011
Източник: Бон Апети
Паниран сладолед
 
Необходими продукти:
400 г сметанов сладолед
1 пандишпаново руло
200 г мед
за панировката:
170 г брашно
50 г царевично нишесте
15 г бакпулвер
35 мл олио
 

Начин на приготвяне:
1
Паниран сладолед
От сладоледа се оформят 2 големи или 4 малки топки.


2
Паниран сладолед 2
Добре охладеното руло се нарязва на тънки филийки.


3
Паниран сладолед 3
Сладоледените топки се обвиват от всички страни с филийките. По този начин панировката ще полепне по-добре по тях и няма да има опасност сладоледът да се разтече в мазнината. Готовите топки се замразяват в хладилник. Така когато се пържат, те ще поемат от топлината на мазнината и ще омекнат, но няма да разтекат.


4
Паниран сладолед 4
Всички съставки за панировката се смесват в купа и се разбиват с 250 мл вода.


5
Паниран сладолед 5
Сладоледените топки се нанизват на шишчета, потапят се в панировка и се пържат на маслена баня. 


6
Паниран сладолед 6
Заливат се с мед и се сервират. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта