Панирани калмари

Източник: Златка Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.01.2015
Панирани калмари
 
Необходими продукти:
1 кг охладени калмари
брашно
сол и черен пипер на вкус
1 лимон
1 яйце



Начин на приготвяне:
1
Панирани калмари
Почистваме калмарите и преди да ги нарежем на щайби, с острието на ножа, правим диагонални разрези по повърхността на тубите.
2
Панирани калмари 2
Нарязаните на щайби калмари заливаме със сока от един лимон и едно яйце, предварително разбити. Оставяме да престоят един час в хладилника. Преди да започнем пърженето изцеждаме калмарите от маринатата и ги овалваме в брашно (брашното смесвам със сол и смлян черен пипер).
3
Панирани калмари 3
Калмарите се пържат до златисто в загрято олио. Консумират се топли, като по желание се добавя лимон.
Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: