Панирани котлети с горчица

Дата: 13.09.2004
Източник: Бон Апети
Панирани котлети с горчица
 
Необходими продукти:
4 котлета по 150 г
сол за варене
струйка лимонов сок за варене
30-40 г масло
100 мл прясно мляко
100 г сирене
1 средно голяма глава карфиол (750 г)
черен пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
2-3 с. л. горчица
1 ч. ч. галета
пера пресен лук
 

Начин на приготвяне:
1
Панирани котлети с горчицаКотлетите се начукват и се намазват с горчица.
2
Панирани котлети с горчица 2Галетата се смесва с червения пипер, чубрицата, солта и черния пипер.
3
Панирани котлети с горчица 3Котлетите се овалват в сместа с галетата и се нареждат на решетката на фурната, като под нея се слага тава. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна около 5-8 минути от всяка страна.
4
Панирани котлети с горчица 4Карфиолът се почиства и се разделя на розички. Те се слагат в кипнала вода, в която има лимонов сок и сол, и се варят 7-8 минути. След това се поставят в кухненския робот и се пюрират заедно с маслото, сиренето и прясното мляко. От карфиоленото пюре се оформят кнедли, които се украсяват с пресния лук и се сервират като гарнитура към котлетите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


303 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта