Панирани пилешки дробчета

Апетитно пикантни и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки дробчета (охладени)
500 мл прясно мляко
1 ч. л. чубрица
2 с. л. лют сос
3 яйца
сол на вкус
брашно и галета за овалване
олио за пържене на маслена баня



Начин на приготвяне:
1
Панирани пилешки дробчета
Пилешките дробчета се почистват и се режат надве.
2
Панирани пилешки дробчета 2
Прясното мляко се смесва с лютия сос и чубрицата и дробчетата се накисват в него за около 1 час.
3
Панирани пилешки дробчета 3
След това се отцеждат.
4
Панирани пилешки дробчета 4
Овалват се в брашно, като излишното се изтупва.
5
Панирани пилешки дробчета 5
Потапят се в разбитите яйца.
6
Панирани пилешки дробчета 6
Накрая се овалват в галета.
7
Панирани пилешки дробчета 7
Пържат се на маслена баня до златисто.

8
Панирани пилешки дробчета 8
Отцеждат се от излишната мазнина върху кухненска хартия или решетка и се посоляват.
9
Панирани пилешки дробчета 9
Поднасят се със салата Червена „Снежанка”.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Страхотни!Крехки с хрупкава коричка. Обаче какво мазало беше около печката............
3.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Дробчетата станаха невероятни! Благодаря за рецептата!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
По вкусни дробчета не съм яла или приготвяла! Простичка рецепта, която носи невероятен вкус!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Уникално вкусни....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: