Панирани пилешки гърди в микровълнова фурна

Дата: 13.04.2010
Източник: Бон Апети
Панирани пилешки гърди в микровълнова фурна
 
Необходими продукти:
400–500 г пилешки гърди
1–2 щипки сол
1–2 щипки гранулиран чесън
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. горчица
5 с. л. кисело мляко
1 картоф
1 ч. ч. галета
50 г орехови ядки
3–4 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се обезкостяват и кожата се отстранява. Филетата се нарязват на еднаква по големина ивички.
2
Маринатата се приготвя, като киселото мляко се разбърква с горчицата, соса “Уорчестър”, гранулирания чесън, солта и наситнения магданоз.
3
Пилешките ивици се овалват в маринатата и се оставят да престоят между 12 и 24 часа.
4
Ореховите ядки се смилат заедно с 1/3 малко от галетата. След това се смесват с останалата галета и маринованото месо се овалва.
5
Върху подходяща чиния се нареждат ивички картофи, като между тях се оставя разстояние. Отгоре се нареждат овкусените филета. Пекат се в микровълнова фурна 10–15 минути на ниска мощност.

 




Съвет:

Ако искате тази рецепта да стане максимално бързо, мариновайте пилето предния ден. Времето за готвене в микровълнова фурна зависи до голяма степен от модела, така че съобразете се с това.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта