Панирани пилешки гърди в микровълнова фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2010
Панирани пилешки гърди в микровълнова фурна
 
Необходими продукти:
400–500 г пилешки гърди
50 г орехови ядки
1 ч. ч. галета
1 картоф
5 с. л. кисело мляко
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1–2 щипки гранулиран чесън
1–2 щипки сол
3–4 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се обезкостяват и кожата се отстранява. Филетата се нарязват на еднаква по големина ивички.
2
Маринатата се приготвя, като киселото мляко се разбърква с горчицата, соса “Уорчестър”, гранулирания чесън, солта и наситнения магданоз.
3
Пилешките ивици се овалват в маринатата и се оставят да престоят между 12 и 24 часа.
4
Ореховите ядки се смилат заедно с 1/3 малко от галетата. След това се смесват с останалата галета и маринованото месо се овалва.
5
Върху подходяща чиния се нареждат ивички картофи, като между тях се оставя разстояние. Отгоре се нареждат овкусените филета. Пекат се в микровълнова фурна 10–15 минути на ниска мощност.

 




Съвет:

Ако искате тази рецепта да стане максимално бързо, мариновайте пилето предния ден. Времето за готвене в микровълнова фурна зависи до голяма степен от модела, така че съобразете се с това.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: