Панирани пилешки хапки с бадеми

Дата: 16.09.2009
Източник: Бон Апети
Панирани пилешки хапки с бадеми
 
Необходими продукти:
1 пилешка пържола
1/2 ч. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. гранулиран чесън
1 кубче пилешки бульон
4 с. л. олио
50 г бадеми
1 ч. ч. брашно
4 яйца
лют пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се сварява, отстранява се кожата и се нарязва на малки парчета.
2
Пилешкият бульон се натрошава в 250 мл от бульона на свареното пиле и се бърка, докато се разтвори. Към врящия на слаб огън бульон се прибавя брашното. Бърка се енергично, докато се получи тестена топка.
3
Добавят се подправките, олиото и смлените бадеми. Разбърква се добре, отстранява се от огъня и се прехвърля в купа.
4
Едно по едно се прибавят яйцата, като след всяко се бърка, докато се поеме от тестената смес. След това се прибавят късчетата месо и се разбърква добре.
5
Тавата за печене се намазва обилно с олиото. С лъжица се гребва от сместа и се слага в тавата. Между всяка хапка трябва има поне 1–2 пръста разстояние.
6
Пилешките хапки се пекат около 7–8 минути в предварително загрята до 250 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


346 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта