Панирани сирена

Лора и Стоян разкриват тайната на хрупкавите панирани сиренца
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2014
Панирани сирена
 
Необходими продукти:
100 г сирене „Камамбер“
100 г бяло саламурено сирене
100 г кашкавал
олио за пържене

за панировката:
2 яйца
200 г галета
100 г брашно



Начин на приготвяне:
1
Панирани сирена

Сирената се нарязват на хапки (по желание). Овалват се в брашното, след това в разбитите яйца, а накрая – в галета.


2
Панирани сирена 2

Отново се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и в галета. 


3
Панирани сирена 3

Пържат се на маслена баня до златисто. 


 


Съвети: 


Сирената трябва да са студени – току що извадени от хладилника.


По-сухите сирена, като „Камамбер“, се мажат леко с вода, за да полепне по-добре брашното по тях.


Не пренебрегвайте двойното паниране, защото по този начин сирената няма да се разтекат и ще имат хубава хрупкава коричка. 


Към брашното може да добавите сухи подправки по ваш вкус – риган, мащерка, чесън на прах...


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2017
Бързо,лесно и вкусно стана ! Салата от домати,краставици и лук и стана хубаво. С биричка върви чудесно! :)
10.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Замених галетата с корнфлейкс и ги опекох на пергамент. Станаха чудесни. :)
9.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2014
Преди панирането поръсвам сиренцата със сух чесън и стрит риган. Ухаят страхотно!
8.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2014
Страхотно мезе за бира и футбол, но доста калорично :)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2014
Приятно съм изненадана от панирания Камембер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: