Панирани сиренца с екзотичен азиатски сос

Дата: 29.04.2010
Източник: Бон Апети
Панирани сиренца с екзотичен азиатски сос
 
Необходими продукти:
150 г „Ементал”
150 мл кетчуп
1 ч. л. мед
2 скилидки чесън
2 с. л. чили сос
100 г плод манго (50 мл сок)
300 г царевично брашно за паниране
4 яйца
100 г „Бри”
100 г краве сирене
150 г кашкавал
сокът от 1 лайм
 

Начин на приготвяне:
1
Сирената се режат във форма по желание и се овалват в царевичното брашно, след което се потапят добре в разбитите яйца и отново се овалват в брашното.
2
Панират се до златисто и се поставят в чиния, покрита с кухненска хартия.
3
Сосът се приготвя, като чили сосът, кетчупът, медът и сокът от лайм се смесват добре с вилица или телена бъркалка. Ако се ползва плод от манго, той се нарязва на ситни кубчета и се прибавя накрая с накълцания чесън. Поднася се с панираните сиренца.

 

Съвет:

По желание, след като се потопят в яйцата, сирената може да се поръсят със сусам, вместо да се овалват повторно в брашното.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


517 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта