Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци

Дата: 10.03.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
200-250г ориз "Басмати"
сокът от 1/2 лимон
2 ч. л. сусамово олио
1 с. л. захар
3 с. л. рибен сос (1-2 бр. скълцано филе аншоа)
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. червена къри паста (1 ч. л. люто къри на прах)
4 с. л. олио
бялата част на 2 стръка пресен лук
1 шепа фъстъци
1 зелена чушка
2 домата
2 скилидки чесън
50-100 г замразен грах
1 кубче пилешки бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуциОризът се изсипва в 1 литър вряща вода, стрива се бульонът и се вари до готовност. След това се отцежда.
2
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци 2 Месото се нарязва на тънки ивици и се запържва в 2 с. л. предварително загрято в уок олио, като се бърка. След това се изважда.
3
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци 3В купичка се смесват рибният сос, сусамовото олио, сокът от лимон и захарта за заливката. Разбиват се добре. Лукът и чесънът се нарязват наситно, чушката и доматите – на кубчета.
4
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци 4В уока се сгорещява останалият зехтин, слагат се наситненият чесън и къри пастата. След 10 секунди се добавят нарязаните лук и чушка, след още 10 секунди – доматите. След 1-2 минути се наливат разбитите продукти за заливката.
5
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци 5Зеленчуците се подправят с кориандър, връща се месото, добавя се замразеният грах и фъстъците и щом течността се изпари, ястието е готово за сервиране. Поднася се върху канапе от ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


371 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта