Панирано пилешко с вишнев аромат

Дата: 18.06.2010
Източник: Бон Апети
Панирано пилешко с вишнев аромат
 
Необходими продукти:
600 г пилешки бутчета
олио за пържене
2 стръка естрагон (1/2 ч. л. сушен)
100 мл червено вино
70 г краве масло
200 г вишни
250 г моркови
3 червени чушки
300 г брашно
600 г крилца
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешките бутчета и крилца се овалват добре в брашното и се пържат до златисто, след което се поставят върху кухненска хартия или салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
2
Морковите и чушките се режат на колелца и се запържват за 3–4 минути в маслото, сипва се виното и се оставя да ври 2–3 минути. Добавят се вишните (по желание могат да се отделят костилките) и панираното пилешко месо. Овкусява се със сол, черен пипер и естрагона.
3
Всичко се сипва в съд за печене и се покрива с алуминиево фолио.
4
Пече се 10–12 минути на 200 градуса, като последните 3–4 минути може да се махне фолиото, за да се запече ястието.
 
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта