Паниша "Новарезе"

Гост: Лука Мартели
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2008
Паниша
 
Необходими продукти:
250 г ориз „Карнароли“
100 г масло
100 г солена сланина
100 г салам „Закуска“
700-800 мл телешки бульон
1/4 глава зеле
1 глава лук
1 морков
1/2 в. ч. червено вино
сирене „Пармезан“ за поръсване
черен пипер и сол на вкус
5-6 пържени чери доматa
пържен магданоз



Начин на приготвяне:
1
Паниша
Лукът, морковът и саламът се нарязват надребно, сланината и зелето – на ивички.
2
Паниша
Сланината се запържва за 2 минути с 30-40 г масло, след което се добавят последователно лукът, саламът, морковите и зелето и се пържат, докато се зачервят.
3
Паниша
Слага се оризът и се разбърква.
4
Паниша
Пържи се около 1 минута и се полива с виното.
5
Паниша
Изчаква се виното да се изпари и се сипва 1/3 от бульона. След като течността изври, се прибавя и останалото количество бульон.
6
Паниша
Разбърква се с останалото масло и се поръсва със сиренето.
7
Паниша
Ястието се поднася поръсено с черен пипер и сол и украсено с пържените домати и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: