Паприковани ребърца с кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 кг свински ребра
1 кг кисело зеле
500 мл бира
30 г свинска мас
2 стръка праз лук
3 дафинови листа
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
чубрица и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паприковани ребърца с кисело зеле
Свинските ребра се нарязват на парчета.
2
Паприковани ребърца с кисело зеле 2
В купа се смесват 300 мл бира, 1 с. л. червен пипер, 2 стрити дафинови листа, чесънът, белият пипер, чубрицата, кимионът, джинджифилът и солта.
3
Паприковани ребърца с кисело зеле 3
Месото се накисва в маринатата и се оставя за няколко часа.
4
Паприковани ребърца с кисело зеле 4
Лукът се нарязва наедро и се задушава в загрятата в тенджера свинска мас.
5
Паприковани ребърца с кисело зеле 5
Добавят се нарязаното на лентички зеле и 1 с. л. червен пипер.
6
Паприковани ребърца с кисело зеле 6
Маринованото месо се поставя в глинен гювеч и се покрива със задушеното зеле.
7
Паприковани ребърца с кисело зеле 7
Долива се остатъкът от бирата, поръсва се с 1 стрит дафинов лист и се покрива с фолио.
8
Паприковани ребърца с кисело зеле 8
Ястието се пече във фурна на 220 градуса. След 30 минути температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2015
Направих го с прясно зеле, киселото не е готово още. Вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: