Папуцаки с мляно месо

Пълнени патладжани с вкусна плънка и овчи кашкавал
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2011
Папуцаки с мляно месо
 
Необходими продукти:
2 средно големи патладжана
пресен розмарин на вкус
100 овчи кашкавал за поръсване
морска сол и пипер меланж на вкус
мазнина за тавата

за плънката:
300 г мляно месо (60%телешко и 40%свинско)
100 г пресни червени чушки
1 глава червен лук
3 скилидки чесън
30 г каперси
70 мл зехтин
200 г консервирани домати
морска сол, пипер меланж и риган на вкус


Начин на приготвяне:
1
Папуцаки с мляно месо
Двата патладжана се измиват, краищата им се изрязват леко и се отстраняват. Патладжаните се нарязват надве по широчина. С малко ножче по повърхността им са правят леки разрези във формата на ромб.
2
Папуцаки с мляно месо 2
Получените „пънчета“ се подреждат в намазнена тава, поръсват се със сол, пипер и стръкчетата пресен розмарин. Пекат се в загрята до 180 градуса фурна около 10–15 минути.
3
Папуцаки с мляно месо 3
През това време се приготвя плънката, като в сгорещения зехтин се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно. Добавят се наситнените чушки и каперси, разбърква се и се овкусява със сол, пипер и риган. Прибавя се каймата, като се бърка енергично, за да стане на трохи. Когато каймата смени цвета си, се добавят доматите и се оставя на котлона, докато се изпари течността.
4
Папуцаки с мляно месо 4
Изпечените патладжани се издълбават с малка лъжичка и вътрешността им се добавя към плънката. Разбърква се и с готовата смес се пълнят издълбаните патладжани.
5
Папуцаки с мляно месо 5
Пекат се в умерено загрята фурна около 10–15 минути. Поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат, докато кашкавалът хване коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: