Папуцаки

Дата: 06.11.2004
Източник: Бон Апети
Папуцаки
 
Необходими продукти:
2 патладжана (1 кг)
5 зърна карамфил
10 скилидки чесън
1 глава лук
50-60 г кашкавал
500 г кайма
зехтин за намасляване
1/2 връзка магданоз
150 г кашкавал
3-4 домата
черен пипер и къри на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ПапуцакиПатладжаните се обелват, разрязват се на две и се издълбават. Престояват поне 12 часа в хладилник, осолени и изправени, за да се отцеди горчивият им сок.
2
Папуцаки 2Лукът и чесънът се накълцват. В купа се поставят 2/3 от накълцаните лук и чесън, каймата и настърганият кашкавал за плънката. Ароматизира се със счукания карамфил, слагат се черен пипер и къри на вкус. Размесва се.
3
Папуцаки 3Почистените и обелени домати се нарязват на колелца с дебелина 1 пръст. Патладжаните се нареждат в предварително намаслената със зехтин тава. Във вътрешността им се разпределя плънката. Поливат се със зехтин и се покриват с резени домат. Пекат се 20 минути в нагрята на 250 градуса фурна, след това се пекат още 20 минути на 180 градуса.
4
Папуцаки 4Настърганият кашкавал (150 г), наситненият магданоз и останалата 1/3 от накълцаните лук и чесън се смесват добре и се разпределят върху патладжаните. Пекат се до златисто. Сервират се с разбито кисело мляко и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


307 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта