Парата

Дата: 05.03.2005
Източник: Бон Апети
Парата
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. черно брашно
1 ч. л. сол
450 г карфиол
1 шепа рукула
4 резена пресен джинджифил
1 с. л. разтопено пречистено масло
1 клонка босилек (1 ч. л. сух)
1 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
ПаратаБрашното се смесва със солта и малко вода. Замесва се тесто, оставя се да престои 30 минути. Карфиолът се сварява в подсолена вода и се намачква на пюре.
2
Парата 2Нарязаният на малки парчета джинджифил се запържва в маслото и се поръсва с кимиона. Добавят се намачканият карфиол, нарязаните наситно рукула и босилек, сокът от лимона.
3
Парата 3От тестото се оформят малки топки и се разточват на питки, в които се поставя по 1 с. л. от плънката. Омесват се (трябва да се получи еднородна смес) и отново се разточват малки питки.
4
Парата 4Пече се на сач или тефлонов тиган в масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта