Парфе от пилешки дробчета и сос от боровинки

Гост: Едуард Вик
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2005
Парфе от пилешки дробчета и сос от боровинки
 
Необходими продукти:
450 г пилешки дробчета
450 г краве масло
250 мл готварска сметана
2 яйца
1 глава лук
1 ябълка
1-2 щипки розмарин
1-2 щипки мащерка
1-2 щипки естрагон
1-2 щипки майоран
1 в. ч. червено вино
1 в. ч. портвайн
няколко щипки сол
200 мл сок от боровинки
1 с. л. брашно
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Парфе от пилешки дробчета и сос от боровинки
В нагорещен тиган се разтопяват 30 г от маслото и се задушават нарязаните наедро лук и ябълка. След това се прибавят подправките, наливат се виното и портвайнът и се вари, докато течността се изпари.
2
Парфе от пилешки дробчета и сос от боровинки 2
След това се смила с кухненски робот или се пасира. Добавят се почистените от ципите дробчета и се пюрира добре. Наливат се сметаната и разбитите яйца и отново се пюрира.
3
Парфе от пилешки дробчета и сос от боровинки 3
Останалото масло се разтопява в тиган, прецежда се през тензух и се оставя да се охлади до около 40 градуса. След това се налива при пюрираните дробчета. Сместа се посолява, разбърква се и се изсипва в малка тава.
4
Парфе от пилешки дробчета и сос от боровинки 4
Тавичката се покрива с фолио, което се набожда с вилица на няколко места. След това тавичката се поставя в по-голям съд, в който се налива вода. Дробчетата се пекат на водна баня около 50 минути при температура 150 градуса.
5
Парфе от пилешки дробчета и сос от боровинки 5
Изпечените дробчета се изваждат и се изчаква да изстинат напълно. (Най-добре е след това да се оставят в хладилник за 24 часа, за да се стегнат добре.) Преди сервиране най-горният слой на парфето се изстъргва, за да бъде по-естетично. С лъжица за сладолед се оформят топки.
6
Парфе от пилешки дробчета и сос от боровинки 6
За да се приготви сосът, сокът от боровинки се кипва. Брашното се разтваря в малко вода и се налива в сока. Поръсва се със захар и сол и се кипва отново, за да се уплътни. Парфето се полива с готовия сос и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: