Парфе с ягоди

Дата: 29.04.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Парфе с ягоди
 
Необходими продукти:
500 г ягоди
500 г сметана
1 ч. ч. захар
1 1/2 с. л. желатин
1 ч. ч. студено прясно мляко
1 пакетче ванилия на прах
 

Начин на приготвяне:
1
Желатинът се залива с прясното мляко и се разбърква. Оставят се да престоят 1 час.
2
Сметаната се разбива със захарта до получаването на пяна. Прибавя се ванилията.
3
Желатинът, поел млякото, се поставя на огъня (най-добре в съд с двойно дъно) и се държи до пълно разтопяване, без да завира.
4
След като сместа се поохлади, се изсипва в разбитата сметана, при непрекъснато бъркане. Постепенно се добавят нарязаните ягоди. Парфето се излива в намокрена със студена вода форма и се слага в хладилник за 3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта