Парфе

Дата: 15.01.2009
Източник: Бон Апети
Парфе
 
Необходими продукти:
2 белтъка
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
90-100 г натурален шоколад
90 мл зехтин
100-120 мл сладкарска сметана
4 жълтъка
мазнина за напръскване
1 пакетче ванилия на прах
2 с. л. кокосови стърготини
1 шепа орехови ядки
1 ч. ч. корнфлейкс
100 г захар
1 с. л. глюкоза
 

Начин на приготвяне:
1
ПарфеОреховите ядки се смилат на не много фини трохи заедно с малко захар и корнфлейкс.
2
Парфе 2Белтъците се охлаждат, след което се разбиват и постепенно се смесват със захарта.
3
Парфе 3Прибавят се ореховите ядки и кокосовите стърготини.
4
Парфе 4Овкусява се с 1 пакетче ванилия и се разбърква с помощта на сладкарска шпатула.
5
Парфе 5Сместа се разстила в предварително намазнена широка тава за печене и се изпича във фурна на 160 градуса.
6
Парфе 6Жълтъците се разбиват в купа с помощта на миксер.
7
Парфе 7Захарта за парфето се разтваря с 1 ч. ч. вода в касерола и се затопля.
8
Парфе 8След като водата заври, сиропът се излива на тънка струя при жълтъците, като постоянно се бърка.
9
Парфе 9Натуралният шоколад се разтопява на водна баня и се разбърква с 90 мл зехтин.
10
Парфе 10Добавят се постепенно шоколадът и глюкозата. Сладкарската сметана се разбива и се смесва с крема. Полученото парфе се разпределя в чаши за мартини заедно с натрошения изпечен блат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта