Пърленка

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2005
Пърленка
 
Необходими продукти:
600 г брашно
25 г прясна мая
5 г захар
5 г сол
2 г хлебна сода
150 мл кисело мляко
100 мл прясно мляко
сусам и чубрица за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пърленка
Маята се размива с малко хладка вода. Към нея се прибавят киселото и прясното мляко, захарта, содата и солта. Разбърква се добре с тел.
2
Пърленка 2
Към сместа постепенно се прибавя пресятото брашно. Замесва се меко тесто, което се оставя за кратко време да втаса. След това се разделя на средни по големина топки.
3
Пърленка 3
От всяка топка се разстила кора, която се поръсва със сусам и чубрица. Изпичат се на скара от двете страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: