Пармиджана с гъби

Дата: 02.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
14 големи печурки
3 яйца
250 г сирене „Моцарела”
50 г сирене „Пармезан”
брашно за овалване
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
400 г домати на кубчета от консерва
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 стрък розмарин
1 ч. л. риган
1 щипка захар
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за бешамела:
2 с. л. брашно
3 с. л. краве масло
800 мл прясно мляко
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пармиджана с гъби
Гъбите се обелват, пънчетата се отделят и се нарязват на лентички. Те ще се  използват в доматения сос.

 


2
Пармиджана с гъби 2
Лукът, чесънът и морковът за доматения сос се нарязват наситно. Запържват се в зехтина, докато омекнат. Прибавят се пънчетата на гъбите, запържват се добре и се подправя с  розмарина и ригана.

 

 


3
Пармиджана с гъби 3
Добавят се доматите, ако е необходимо се налива и 1 ч. ч. вода и се оставя на тих огън до готовност. Накрая розмаринът се изважда, овкусява се със сол, черен пипер и захарта.

 


4
Пармиджана с гъби 4
Брашното за бешамела се запържва в маслото, налива се млякото (трябва да е топло) и се бърка до сгъстяване. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче.

 


5
Пармиджана с гъби 5
Шапките на гъбите се нарязват надве през средата, като шайби.

 

 


6
Пармиджана с гъби 6
Потапят се в студена вода, овалват се в брашно и след това се потапят в добре разбитите яйца. Пържат се в загрято олио до златисто от двете страни. След това се изваждат на салфетка, за да се отцедят.

 


7
Пармиджана с гъби 7
На дъното на тавата се слага малко от доматения сос и отгоре се залива с малко от бешамела.

 


8
Пармиджана с гъби 8
Следват настърган пармезан, панираните гъби, пак от дватата соса и така до изчерпване на продуктите, като се завършва с накъсана моцарела.

 


9
Пармиджана с гъби 9
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. Пармиджаната се разрязва и се поднася топла.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
Стигнаха ми и 2 яйца са запържването на гъбите. Стана много вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
интересна рецепта
7.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2013
Стана много вкусна!
6.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2013
Лесна и приятна за приготвяне рецепта. Резултатът беше превъзходен и се хареса на всички на масата.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2013
Лесно и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


523 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта