Пармиджана

Сезонно, богато и вкусно ястие от неаполитанската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2011
Пармиджана
 
Необходими продукти:
600 г патладжани
500 г домати
500 г сирене „Моцарела”
200 г сирене „Пармезан”
200 мл олио
1 връзка пресен босилек
брашно за овалване
сол на вкус

за доматения сос:
600 г домати (на кубчета от консерва)
300 г лук
300 г печени червени чушки
40 г чесън
2 яйца
2 с. л. зехтин
5 г захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пармиджана

Патладжаните се нарязват на шайби, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок. 


2
Пармиджана 2

Овалват се в брашно и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.


3
Пармиджана 3

Доматеният сос се приготвя, като в сгорещения зехтин се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно, и се прибавят наситнените печени чушки. 


4
Пармиджана 4

Добавят се пасираните домати от консерва, посолява се, слага се захарта и се оставя да къкри на слаб огън 10 минути. 


5
Пармиджана 5

Тавата за печене се намазва с малко от доматения сос, а останалият се оставя да изстине. Подреждат се шайбите изпържени патладжани.


6
Пармиджана 6

Върху тях се слагат шайби пресни домати, отгоре шайби моцарела и се поръсва с настърган пармезан и накъсан пресен босилек.


7
Пармиджана 7

Отново се редят патладжани, домати, моцарела, пармезан и босилек.


8
Пармиджана 8

Към охладения доматен сос се прибавят двете яйца, леко разбити, и ястието се залива със сместа. 


9
Пармиджана 9

 Поръсва се с настърган пармезан и се пече на 180 градуса 20 минути. 


 


 


 


Съвет:  Когато оваляте патладжаните в брашно, е добре да ги оставите за малко, за да се овлажни брашното. Така при пърженето мазнината няма да изгори бързо.  


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
Любимото ми ястие!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2014
Здравеите това ястие не се ли нарича още патладжани пармиджана иначе е много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: