Пържен боб със сирене и мента

Едно друго виждане за поднасяне на боб
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2012
Пържен боб със сирене и мента
 
Необходими продукти:
800 г бял боб от консерва
200 г краве сирене
1 скилидка чесън
1 1/2 с. л. краве масло
4 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лимон
1 връзка пресен лук
1 връзка мента
1/3 връзка магданоз
1/3 връзка копър
2 ч. л. сумак
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пържен боб със сирене и мента

Бобът се отцежда. Чесънът се слага в тиган със загретите зехтин и масло. Добавя се бобът. След като се запържи, се поръсва със сумак, прибавя се пресният лук, нарязан наситно. Дърпа се от котлона.


2
Пържен боб със сирене и мента 2

Сиренето се натрошава и се добавя към боба, пресните билки се нарязват наситно и също се пробавят. Овкусява се със сол и лимонов сок, разбърква се и се сервира като гарнитура на месо или като самостоятелно ястие.


 


Съвет: Когато ястието се поднесе самостоятелно, порциите са 2, а като гарнитура - 4.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: