Пържен ориз с калмари

Дата: 03.05.2002
Източник: Бон Апети
Пържен ориз с калмари
 
Необходими продукти:
500 г калмари
1 ч. ч. ориз
2 стръка пресен лук
3-4 скилидки чесън
4-5 с. л. соев сос
5-6 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз с калмариЧесънът и бялата част на лука се нарязват наедро. Калмарите се нарязват на ивички. Чесънът и лукът се запържват в силно сгорещено олио за 30 секунди. Добавят се калмарите.
2
Пържен ориз с калмари 2Пържи се 5-6 минути и се прибавя предварително свареният ориз. Поръсва се със соев сос, много малко сол и се разбърква енергично. Поръсва се с нарязаните пера на лука и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


309 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта