Пържен ориз с три вида гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2003
Пържен ориз с три вида гъби
 
Необходими продукти:
250 г жасминов ориз
20 г шийтаке (манатарки)
20 г дървесна гъба
200-250 г печурки
1 ч. ч. замразен грах
1 глава лук
4-5 с. л. олио
2-3 щипки натриев глутаминат
1-2 с. л. соев сос
1 - 1 1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз с три вида гъби
Китайските гъби се накисват предварително във вода, след което се поставят в кипнала вода за 1-2 минути и се изваждат. В същата вода се вари оризът заедно със солта. След като се свари, се оттегля от огъня и се отцежда от водата.
2
Пържен ориз с три вида гъби 2
Лукът се нарязва и се запържва в дълбок тиган с предварително загрято олио. Прибавят се печурките, а след това и останалите гъби. Пържи се 3-4 минути на силен огън.
3
Пържен ориз с три вида гъби 3
Когато гъбите се запържат, се добавят натриевият глутаминат и грахът. Накрая се изсипва изцеденият ориз, полива се със соев сос и се разбърква добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: