Пържен ориз с яйца

Дата: 11.08.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз “Басмати”
2 яйца
3-4 стръка лук
2 скилидки чесън
8 с. л. олио
1 ч. л. соев сос
1 щипка натриев глутаминат
 

Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз с яйцаОризът се измива много добре, залива се с вряла вода, която да го покрива два пръста, посолява се. Кипва се и къкри, докато оризът поеме водата. След това съдът се оттегля от котлона и се захлупва за 10 минути.
2
Пържен ориз с яйца 2Яйцата се разбиват със соев сос и се изливат в предварително загрятото в уок олио (2 с. л.), като се разпределят добре по страните на съда, за да се получи колкото се може по-тънък омлет. Изважда се така, че да се навие руло.
3
Пържен ориз с яйца 3Наситненият чесън и част от нарязания надребно пресен лук се запържват за 1 минута в 6 с. л. предварително загрято в уок олио. Поръсва се с натриев глутаминат и сол.
4
Пържен ориз с яйца 4Изсипва се оризът. Размесва се с мазнината, добавят се наситненият омлет и останалият пресен лук. Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2016
Ориза стана невероятно вкусен. Добавих половин кубче бульон докато се вари и после сложих още соев сос докато се пържи. Да си оближеш пръстите
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2016
В момента се готви :))
1.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2014
Страхотен вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта