Пържен шаран със „саламурка“

Поднесен със специална подправка за рибена чорба от Добруджа
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2015
Пържен шаран със „саламурка“
 
Необходими продукти:
1,5–2 кг шаран
50 г брашно
50 г царевично брашно
2 с. л. царевично нишесте
сол на вкус
олио за пържене

за соса (подправката):
1 връзка девесил
4 скилидки чесън
50 мл червен винен оцет
1 люта чушка
50 мл олио
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Шаранът се почиства, реже се на котлети и се посолява
2
В купа се смесват двата вида брашно и нишестето.
3
Котлетите се овалват в сухите съставки и се пържат на умерен огън в олио, колкото да ги покрие. Изваждат се върху кухненска хартия за кратко, за да се отцедят от излишната мазнина.
4
Сосът се приготвя като солта се смила в блендер, заедно с черния пипер.
5
Добавят се чесънът и почистената люта чушка и пак се смила.
6
Слагат се листата от девесила, наливат се оцетът и зехтинът, и отново се смила.
7
Рибата се поднася със соса.





Съвет:
Девесилът може да се замени с равни количества магданоз и листа целина.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: