Пържена риба с лютив сос и тамаринд

Източник: Бон Апети
Дата: 25.06.2010
Пържена риба с лютив сос и тамаринд
 
Необходими продукти:
800 г рибно филе
100 г царевично брашно
1 с. л. зехтин
стръкове копър за украса
за лютивия сос:
200 г шалот (лук)
2 скилидки чесън
3 люти чушки
1/4 връзка кориандър
2 с. л. кафява захар
3 с. л. рибен сос или зеленчуков бульон
2 с. л. тамаринд на прах
1 с. л. зехтин



Начин на приготвяне:
1
Филето се осолява, панира се с царевичното брашно и се пържи до златисто в зехтина, след това се поставя върху чиния с кухненска хартия, за да попие мазнината.
2
В зехтина за соса се задушават лукът, нарязан на полумесеци, счуканият чесън, нарязаният наситно кориандър и чушките, нарязани на колелца. Добавя се захарта и когато се карамелизира, сместа се задушава с бульона, разтворен в 150 мл вода. Към сместа се прибавя тамариндът и се разбърква добре.
3
Рибата се залива със соса или той се поднася отделно в сосиера. Украсява се със стрък копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: