Пържена скумрия

Дата: 10.03.2009
Източник: Бон Апети
Пържена скумрия
 
Необходими продукти:
4 бр. скумрия
брашно за паниране
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. захар
1 ч. л. червена къри паста
2 ч. л. рибен сос
3-4 резенчета джинджифил
3-4 стръка пресен магданоз
2 скилидки чесън
1/2 глава кромид лук
1 патладжан
1 зелена чушка
1 червена чушка
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Пържена скумрияРибата се филетира, като ножът се плъзга по протежението на гръбнака, отделят се филетата, разрязват се на две части и се отстраняват костите.
2
Пържена скумрия 2Обезкостените филета се слагат в купа и се поръсват със сол, черен пипер и брашно.
3
Пържена скумрия 3Оваляната в брашно скумрия се изпържва в загрято в уок олио.
4
Пържена скумрия 4Чесънът се настъргва, а лукът и резенчетата джинджифил се нарязват настино, след което се запържват в уок с 2-3 с. л. олио.
5
Пържена скумрия 5Патладжанът се обелва, нарязва се на пръчици и се слага при лука и чесъна.
6
Пържена скумрия 6Добавят се нарязаните на колелца чушки.
7
Пържена скумрия 7Разбърква се и още хрупкавите зеленчуци се овкусяват с червена къри паста, рибен сос, захар и малко сол.
8
Пържена скумрия 8Изпържените зеленчуци се изсипват в порционна чиния и върху тях се поставят филетата скумрия.
9
Пържена скумрия 9Ястието се поднася поръсено с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта