Пържени калмари с хрупкави трохи

Впечатляващ и ефектен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пресни калмари с пипала
200 г маслини „Каламата“
50 г сушени домати
3 филии бял хляб
2 скилидки чесън
1/2 връзка копър
60 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържени калмари с хрупкави трохи
Хлябът се смила не много едро.
2
Пържени калмари с хрупкави трохи 2
Маслините се почистват от костилките и се режат надве.
3
Пържени калмари с хрупкави трохи 3
Доматите се нарязват на ивички.
4
Пържени калмари с хрупкави трохи 4
Чесънът и копърът се наситняват.
5
Пържени калмари с хрупкави трохи 5
Маслините, сушените домати и чесънът се сипват в половината от сгорещения зехтин.
6
Пържени калмари с хрупкави трохи 6
След около 2–3 минути, когато се позапържат, се прибавят и трохите.
7
Пържени калмари с хрупкави трохи 7
Разбърква се и се оставя на огъня, докато и те се запържат леко и станат златисти.
8
Пържени калмари с хрупкави трохи 8
Калмарите се почистват, измиват се и се подсушават. Нарязват се на шайби и се пържат на части в останалия зехтин за кратко, за да не станат жилави – по около 3 минути.
9
Пържени калмари с хрупкави трохи 9
Калмарите и трохите се смесват, овкусява се със сол и черен пипер и ястието се поднася с наситнен копър и по желание – с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
Иаглежда вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
Имаше и малки октоподи....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: