Пържени калмари

Дата: 08.09.2011
Източник: Бон Апети
Пържени калмари
 
Необходими продукти:
400 г калмари (туби)
4 скилидки чесън
1 щипка сухо чили
3–4 стръка магданоз
1 лимон
50 мл бяло вино
25 г краве масло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пържени калмари
Ситно нарязаните скилидки чесън и чилито се запържват за кратко в силно сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните на шайби калмари.


2
Пържени калмари 2
Налива се виното и се разбърква добре. 


3
Пържени калмари 3
Прибавят се маслото и наситненият магданоз. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус. Поднасят се с резени лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


473 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта