Пържени оризови кюфтенца

Дата: 21.06.2010
Източник: Бон Апети
Пържени оризови кюфтенца
 
Необходими продукти:
350 г ориз
галета за паниране
олио за пържене
1/4 връзка магданоз
2 с. л. соев сос
2 с. л. зехтин
150 г соев или растителен кашкавал
2 червени чушки
1 глава лук
листа маруля или друга салата за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява, охлажда се под течаща вода и се сипва в купа.
2
Лукът и чушките, нарязани надребно, се запържват в зехтина за 2–3 минути, доливат се 50 мл вода и се задушават. След като водата изври, зеленчуците се добавят към ориза.
3
Кашкавалът се настъргва на ренде и се смесва с ориза и зеленчуците. Прибавят се соевият сос и наситненият магданоз. Всичко се омесва и се оформят кюфтенца.
4
Кюфтетата се овалват в галетата и се пържат на маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. Украсяват се с листа маруля или друга салата и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта