Пържени оризови спагети по сингапурски

Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2004
Пържени оризови спагети по сингапурски
 
Необходими продукти:
200 г оризови нудълс (спагети)
1 ч. л. къри
2–3 с. л. оризово вино (бяло вино)
4–5 с. л. олио
4 рулца от раци
1 шепа сухи гъби шийтаке
1 скилидка чесън
1 стрък лук
1 стрък праз
1 резен джинджифил (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. лимонов сок
4 с. л. соев сос
150 г пилешко месо
1/2 ч. л. чили


Начин на приготвяне:
1
Пържени оризови спагети по сингапурски
Оризовите нудълс се слагат в кипнала вода за 2–3 минути, изваждат се, потапят се в студена вода и се изцеждат.
2
Пържени оризови спагети по сингапурски 2
Пилешкото месо се нарязва надребно и се маринова в лимоновия сок и 1/2 от соевия сос за няколко минути.
3
Пържени оризови спагети по сингапурски 3
Джинджифилът и чесънът се почистват и се нарязват наситно, празът се реже по диагонал, пресният лук – на колелца, като перата се отделят за украса на нудълсите. Гъбите и рулцата от раци се нарязват наедро.
4
Пържени оризови спагети по сингапурски 4
В уок (или в по-дълбок тиган) се налива мазнина. Първо се поставят чесънът и джинджифилът, след няколко секунди се добавя празът, слагат се гъбите, пилешкото и се пържи 2–3 минути на силен огън.
5
Пържени оризови спагети по сингапурски 5
Овкусява се с кърито, соевия сос и чилито и се ароматизира с оризовото вино. Добавят се нудълсите и рулцата от раци и се поръсва с малко сол.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: