Пържени пелмени с масло и естрагоново-сметанов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2010
Пържени пелмени с масло и естрагоново-сметанов сос
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
1 яйцe
1/2 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. олио
сол на вкус
брашно за поръсване
олио за варенето
масло за пържене
250 г свинска кайма
1/2 глава лук
2 ч. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
500 мл сметана
1 кубче телешки бульон
1 с. л. горчица
1 ч. л. естрагон
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържени пелмени с масло и естрагоново-сметанов сос
Брашното се пресява в тава, оформя се в средата кладенче и в него се счупва яйцето. Разбива се с вилица, като се взема по малко от брашното и постепенно се налива млякото.
В 1/2 к. ч. вода се слагат олиото и малко сол и се разбърква. Получената смес се добавя, докато се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да отпочине покрито 30 минути.
През това време се приготвя плънката, като лукът се настъргва, прибавят се останалите съставки и се размесват добре.
Тестото се разточва на много тънък правоъгълник и се изрязват кръгове с помощта на метален пръстен или чаша с диаметър 10 см.

2
Пържени пелмени с масло и естрагоново-сметанов сос 2
В едната половина на кръга се слага по 1 ч. л. от плънката, краищата на кръга се намокрят леко, за да слепнат, прегъва се надве и се защипва. Готовите пелмени се слагат в тава, поръсена с повечко брашно.
3
Пържени пелмени с масло и естрагоново-сметанов сос 3
Приготвя сосът, като се кипва сметаната и в нея се разтваря телешкият бульон. Горчица се размива с 1–2 с. л. вода, сипва се при сметаната и се овкусява с черен пипер. Накрая се добавя естрагонът и се вари 1–2 минути.
4
Пържени пелмени с масло и естрагоново-сметанов сос 4
Пелмените се поставят в тенджера с вряща подсолена вода с малко олио и се варят, докато изплуват. Изваждат се, слагат се в тиган със сгорещено краве масло и се пържат по около 3–4 минути от всяка страна до зачервяване. Подреждат се в чинии и се поливат с горещия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
обичам пелмени
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: