Пържени сибирски пелмени

Дата: 11.10.2011
Източник: Бон Апети
Пържени сибирски пелмени
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 1/2 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. вода
1 яйце
1 щипка сол
за плънката:
350 г кайма смес
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
за пържене:
2 с. л. краве масло
за гарниране:
1/2 ч. ч. заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Пържени сибирски пелмени
Лукът се нарязва наситно и се смесва с каймата. Овкусява се със сол и черен пипер.


2
Пържени сибирски пелмени 2
От брашното, водата, разбитото яйце и щипка сол се замесва твърдо тесто. Разточва се на тънка кора и с чаша за чай се режат кръгчета. Излишното тесто се разточва и отново се изрязват кръгчета.


3
Пържени сибирски пелмени 3
Върху всяко се слага малко от плънката, сгъва се надве и краищата се защипват.


4
Пържени сибирски пелмени 4
Пелмените се варят в предварително кипнала подсолена вода за 3–4 минути.


5
Пържени сибирски пелмени 5
След това се вадят и се запържват в маслото.


6
Пържени сибирски пелмени 6
Сервират се поляти със сметана.


 


Съвет: За да се залепят по-добре краищата на пелмените, може да ги намажете с разбит жълтък.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта