Пържени свински ребра

Дата: 11.06.2012
Източник: Бон Апети
Пържени свински ребра
 
Необходими продукти:
1 кг свински ребра (малки)
30 г пресен джинджифил
1 суха люта чушка
40 мл тъмен соев сос
1 с. л. захар
3 бр. звездeн анасон
1 пръчка канела
морска сол на вкус
олио за пържене
за соса:
60 мл светъл соев сос
4–5 стръка пресен кориандър
1 ч. л. сусамово олио
1 скилидка чесън
1 стрък пресен лук
10 г пресен джинджифил
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пържени свински ребра
Ребрата се нарязват на парчета и се слагат в тенджера с вода.

 


2
Пържени свински ребра 2
Лютата чушка, анасонът, нарязаният джинджифил и канелата се завързват в марля.

 


3
Пържени свински ребра 3
Слагат се при ребрата заедно със захарта, соевият сос и сол. Вари се 2–3 часа, докато месото започне да се отделя от костите. Ребрата се изваждат и се оставят да изстинат.

 


4
Пържени свински ребра 4
После се пържат в маслена баня.

 


5
Пържени свински ребра 5
Лукът, джинджифилът, кориандърът и чесънът се нарязват на ситно и се смесват с останалите продукти за соса.

 


6
Пържени свински ребра 6
Ребрата се поднасят топли с готовия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта