Пържоли с кисело зеле по лъкенски

Дата: 16.02.2008
Източник: Бон Апети
Пържоли с кисело зеле по лъкенски
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 с. л. олио
100 г ориз
250 г кайма
1 глава лук
1 морков
черен и червен пипер, сол и кимион на вкус
2-3 с. л. олио
100 г луканка
4 пържоли от пилешки гърди
4-5 пържоли от свински врат
джоджен, комион и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пържоли с кисело зеле по лъкенскиКаймата и оризът се смесват в дълбока купа.
2
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 2Прибавят се джодженът, кимионът, черният пипер, настърганият морков и нарязаният наситно лук.
3
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 3Сместа се разбърква, след което се сипва олиото.
4
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 4Плънката се завива в листа от киселото зеле, така че да се получат малки сармички (станимашки).
5
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 5Останалата част от зелето се нарязва наедро.
6
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 6Част от зелето се слага на дъното на гювеч. Свинските пържоли се овкусяват с черен пипер, червен пипер, сол и кимион и половината от тях се поставят върху зелето в гювеча.
7
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 7Прави се втори пласт зеле, който се покрива с поръсените с черен пипер, червен пипер, сол и кимион пържоли от пилешки гърди.
8
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 8Върху пилешкото месо се поставя зеле и се нареждат нарязаните парченца луканка.
9
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 9Останалите свински пържоли се слагат върху луканката и се покриват със зелевите сармички.
10
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 10Прибавят се олиото и малко вода, след което ястието се покрива с един голям лист кисело зеле. Пече се около 2 часа във фурна на 150 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта