Паста на фурна

Дата: 11.03.2016
Източник: Бон Апети
Паста на фурна
 
Необходими продукти:
700 г кайма смес
(400 г телешка плешка, 400 г свинска плешка)
500 г дребна паста
2 глави лук
2 скилидки чесън
4 с. л. доматено пюре
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. риган
200 г заквасена сметана
125 г сирене „Моцарела“
40 мл зехтин
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се накълцват и се запържват в зехтина.
2
Когато омекнат към тях се слага каймата, оставя се да се запържи и се посолява.
3
Добавят се кимионът, доматеното пюре и риганът, и се разбърква.
4
Наливат се 200 мл вода и се готви 10 минути.
5
Пастата се сварява в подсолена вода, докато омекне и се отцежда.
6
Пастата и сосът се смесват и се прехвърлят в тава.
7
Заквасената сметана и яйцето се разбъркват заедно с пушения червен пипер. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
8
С тази смес се залива пастата и отгоре се накъсва моцарелата.
9
Ястието се пече до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2016
Вкусно е!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2016
Невероятно вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта