Паста „Пица”

Дата: 09.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г тънки спагети
80 г салам „Пеперони”
10 печени червени чушки
50 г сушени домати
4 скилидки чесън
1 ч. л. сух риган
300 г кашкавал
2 люти чушлета „Пеперончини“
40 мл зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста „Пица” Спагетите се сваряват в 5 л подсолена вода и се отцеждат.
2
Паста „Пица”  2Половината зехтин се сгорещява, дърпа се от огъня и вътре се сипват смачканият с преса чесън, наситнените пеперончини и половината риган. Изсипва се върху пастата и се разбърква.
3
Паста „Пица”  3Спагетите се прехвърлят в тава за печене, овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се с останалия зехтин и се разбъркват.
4
Паста „Пица”  4Слагат се нарязаните наедро сушени домати и чушки, мазнината от сушените домати и настърганият кашкавал.
5
Паста „Пица”  5Отгоре се разпределя нарязаният натънко салам, поръсва се с останалия риган и се пече около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2015
Много бърза рецепта, която дава и супер резултати! Аз добавих към спагетите едно разбито яйце и настърган чедър.
6.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Станаха много хубави
5.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Страхотна рецепта! Замених червените чушки със зелени, риганът с босилек, а лютите чушлета с друг сорт, защото приготвянето на рецептата дойде спонтанно. Но се получи, и то много добре. Поздрави за идеята!
4.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Много вкусна рецепта.
3.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2014
Наистина оригинална рецепта. Поздравления! Тъй като не намерих сушени домати, използвах пресен домат, който леко запържих (задуших) заедно с печените чушки. Задължително поръсвам с пармезан при поднасянето им :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта