Паста с авокадо и бекон

Дата: 06.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г паста (фусили)
1 авокадо
100 г бекон „Панчета”
100 г сирене „Пекорино”
400 г домати на кубчета от консерва
50 г сушени домати
1 люта чушка „Пеперончини”
2 скилидки чесън
3/4 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. зехтин
1 връзка босилек
4 с. л. морска сол за варенето на пастата
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с авокадо и бекон
В голяма тенджера се загряват около 4 литра вода, добавят се морската сол и пастата. Вари се до състояние малко преди да стане ал денте.

 


2
Паста с авокадо и бекон 2
Едновременно с това в друг съд се загрява зехтинът и се запържва беконът, нарязан на кубчета. Добавя се наситненият чесън.

 


3
Паста с авокадо и бекон 3
Сипват се сушените домати, нарязани на ивички, пасираните домати от консерва  и бульонът. Поръсва се стритата в хаванче люта чушка.

 


4
Паста с авокадо и бекон 4
Сварената и отцедена паста се сипва в соса и се готви 1–2 минути.

 


5
Паста с авокадо и бекон 5
Дърпа се от котлона и се добавя обеленото и нарязано на кубчета авокадо, накъсаният босилек и настъргано пекорино (заделя се малко за поръсване на порциите). Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Паста с авокадо и бекон 6
Пастата се сервира поръсена със заделеното пекорино.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
Вкусна паста :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта