Паста с мастило от сепия и нахут

Дата: 29.05.2012
Източник: Бон Апети
Паста с мастило от сепия и нахут
 
Необходими продукти:
400 г паста с мастило от сепия
400 г нахут от консерва
200 мл готварска сметана
50 г сушени домати
2 скилидки чесън
2 ч. л. бял синап
1 голям морков
1/2 връзка босилек
50 мл зехтин
20 мл зехтин „Екстра върджин” за поръсване
1 с. л. морска сол за варене на пастата
сол и черен пипер на вкус
босилек за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с мастило от сепия и нахут
Доматите се нарязват на кубчета. От моркова, с белачка, се оформят тънки дълги ленти.

 


2
Паста с мастило от сепия и нахут 2
Синапът се стрива в хаванче, като вътре се намачква и чесънът, със щипка сол, предварително нарязан наедро.

 


3
Паста с мастило от сепия и нахут 3
В зехтина се запържват синапът и чесънът, после се прибавят сушените домати и морковите. Разбърква се. Налива се сметаната, слага се отцеденият нахут, подправя се със сол и черен пипер.

 


4
Паста с мастило от сепия и нахут 4
Пастата се сварява в кипяща подсолена вода, докато стане ал денте – 8–9 минути

 


5
Паста с мастило от сепия и нахут 5
Изважда се от водата и се слага в горещия сос. Разбърква се за кратко.

 


6
Паста с мастило от сепия и нахут 6
Сервира се поръсена с наситнения босилек и поръсена със зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта