Паста с морски дарове

Дата: 10.04.2016
Източник: Vanya Kiselinova
ТИТЛА: Чирак
Паста с морски дарове
 
Необходими продукти:
300 г прясна паста
400 г доматена паста
250 г замразени морски дарове
1 с. л. зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 чаша бира
пресен босилек
сирене „Грана падано“ (или сирене „Пармезан“)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Налейте вода в тенджера и когато заври, добавете сол и сварете прясната паста за около 3 минути. Ако не използвате прясна паста, я сварете до степен „ал денте“, според указанията върху опаковката.
2
Загрейте зехтина в голям тиган и запържете нарязаните лук и чесън, на умерен огън, за 5 минути, докато омекнат. Добавете доматената паста и оставете сместа да заври. Когато сосът се редуцира и започне да се сгъстява, налейте бирата и оставете да се редуцира за още около 5 минути.
3
Отцедете пастата (като запазите малко от водата в която се е варила) и я добавете, в тигана, заедно с предварително размразените морски дарове и доматения сос. Разбъркайте внимателно, за да не накъсате пастата. Ако сосът е прекалено гъст добавете малко от водата от варенето на пастата, за да може сосът равномерно да полепне по пастата. Подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете на слаб огън за около 3 минути.
4
Добавете босилека и разбъркайте отново. Изключете котлона и сервирайте, като поръсите с настъргано сирене „Грана падано“ или „Пармезан“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта