Паста с пиле и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2010
Паста с пиле и гъби
 
Необходими продукти:
200 г пене или макарони
200 г пилешко филе
100 г гъби
2 с. л. зехтин
3 с. л. краве масло
1–2 с. л. брашно
200 мл прясно мляко
1 с. л. настърган пармезан
100 г „Моцарела”
1–2 стръка риган за украса
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пастата се вари в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа.
2
Пилешкото се реже на ленти, гъбите – на четвъртинки, и се задушават в зехтина и 50 мл вода. Овкусяват се с щипка сол и се добавят към пастата.
3
Маслото се загрява в тиган и се добавя брашното. Бърка се непрекъснато до златисто. На тънка струя се добавя млякото и се разбива с телена бъркалка или вилица. Прибавя се пармезанът и се разбърква. Полученият гъст сос се добавя към пилешката смес и отново се разбърква добре.
4
Сместа се изсипва в намазнена тава или съд за печене. Моцарелата се реже на кубчета, които се разпределят отгоре. Пече се около 7 минути на 200 градуса. Готовото ястие се украсява със стръкчетата риган и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2017
много вкусно :)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Вече любима рецепта на всички вкъщи!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2016
Много апетитно ястие! Бързо, лесно и вкусно! Аз направих малко повече от млечния сос, защото ми се стори малко количеството за толкова паста. И вътре, освен сол и ч. пипер, сложих риган, а отгоре - пресен босилек.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2016
Много бързо и лесно
1.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
Любимата пастааа :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: