Пъстър кускус

Дата: 08.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кускус (без варене)
1 патладжан
1 тиквичка
3 зелени чушки
3 червени чушки
200 г чери домати
3 глави червен лук
400 мл зеленчуков бульон
5 с. л. зехтин
сокът от 1 лайм
100 кедрови ядки
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстър кускус
Патладжанът се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и се оставя за 20 минути да се отцеди горчивият сок. След това се измива. Тиквичката също се нарязва на кубчета и заедно с патладжана се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.

 

 


2
Пъстър кускус 2
Лукът и чушките се нарязват на едри кубчета и се пекат във фурната за 15 минути.

 


3
Пъстър кускус 3
Добавят се доматите, разрязани надве и се пече още 5 минути. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.

 


4
Пъстър кускус 4
Кускусът се залива с кипящия бульон, покрива се със стреч фолио и се оставя така за 15 минути. След което се разбърква с вилица, за да се отделят зърната и да стане пръхкав.

 


5
Пъстър кускус 5
Кедровите ядки се запичат на сух тиган, а магданозът се нарязва наситно.

 


6
Пъстър кускус 6
Кускусът се поръсва със зехтин, прибавят се всички зеленчуци, овкусява се със сока от лайм, сол и черен пипер.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
прекрасна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


328 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта