Пастърма от паламуд със зеленчуков омлет и сос от каперси

Дата: 14.04.2011
Източник: Бон Апети
Пастърма от паламуд със зеленчуков омлет и сос от каперси
 
Необходими продукти:
1 паламуд (400–500 г)
300 г морска сол
200 г захар
за омлета:
2 яйца
1 червена чушка
1 оранжева чушка
1 жълта чушка
2–3 резена авокадо
1/4 краставица
морска сол и пипер меланж на вкус
за соса от каперси:
2 скилидки чесън
10 г каперси
сокът от 1 лимон
100 мл зехтин
1/4 връзка копър
1/4 връзка магданоз

Начин на приготвяне:
1
Пастърма от паламуд със зеленчуков омлет и сос от каперсиПаламудът се филетира без да се отстранява кожата. Солта и захарта се смесват, с тях се посипват филетата паламуд и се оставят да престоят 12 часа. След това рибата се измива или се избърсва с помощта на кухненска хартия. Нарязва се на порционни парчета, а кожата се опърля с помощта на горелка.
2
Пастърма от паламуд със зеленчуков омлет и сос от каперси 2Яйцата за омлета се разбиват с телена бъркалка и се овкусяват със сол и пипер. Всички зеленчуци и авокадото се нарязват на жулиен. Разбитите яйца се изсипват в намазнен тиган, добавят се нарязаните зеленчуци и авокадото и когато омлетът хване коричка, се навива плътно на руло.
3
Пастърма от паламуд със зеленчуков омлет и сос от каперси 3Сосът се приготвя, като чесънът и каперсите се нарязват наситно, добавят се сокът от лимон, зехтинът и ситно нарязаните копър и магданоз.
4
Пастърма от паламуд със зеленчуков омлет и сос от каперси 4Паламудът се гарнира с омлета от зеленчуци и се полива със соса от каперси.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта