Пъстърва фрикасе

Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2003
Пъстърва фрикасе
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1 стрък целина
2-3 стръка магданоз
5-10 зърна черен пипер
1 ч. л. сол
100 г краве масло (маргарин)
2 глави кромид лук
4-5 с. л. брашно
3-4 с. л. заквасена сметана
1 червена или жълта чушка
2-3 с. л. сок от лимон
1 стрък целина
1-2 щипки мащерка
1-2 щипки майорана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва фрикасе
В тенджера с 1 л студена вода се слагат подправките, кипват се и след това се добавя рибата. Тенджерата се оттегля от котлона и се изчаква около 10 минути. Рибата се изважда и се филетира, а бульонът се запазва.
2
Пъстърва фрикасе 2
Лукът се обелва и се реже на полумесеци. Чушката се почиства и се нарязва на тънки ивички. Задушават се под капак на много тих огън в малка тенджера заедно с 1/3 от маслото, докато омекнат (около 10 минути).
3
Пъстърва фрикасе 3
В друга тенджерка или тиган се разтопява останалото масло, прибавя се брашното и се запържва до златисто. След това се оттегля от котлона и се оставя да се охлади.
4
Пъстърва фрикасе 4
Охладеното брашно се разрежда с 4-5 черпака от охладения рибен бульон, връща се на котлона и се бърка, докато се получи желаната консистенция и се уплътни. Готовият сос се оттегля от котлона, овкусява се със сметаната, лимоновия сок и солта и се разбърква.
5
Пъстърва фрикасе 5
При сервиране в чиния се поставя от филето пъстърва, полива се със соса и се гарнира със задушените зеленчуци и накълцания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2016
Много сполучлива рецепта, готвя я за пореден път. В началото не вярвах, че рибата ще се сготви без варене, но става наистина диетично и вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: