Пъстърва фрикасе

Дата: 04.09.2003
Източник: Бон Апети
Пъстърва фрикасе
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1-2 щипки майорана
1-2 щипки мащерка
1 стрък целина
2-3 с. л. сок от лимон
1 червена или жълта чушка
3-4 с. л. заквасена сметана
4-5 с. л. брашно
2 глави кромид лук
100 г краве масло (маргарин)
1 ч. л. сол
5-10 зърна черен пипер
2-3 стръка магданоз
1 стрък целина
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва фрикасеВ тенджера с 1 л студена вода се слагат подправките, кипват се и след това се добавя рибата. Тенджерата се оттегля от котлона и се изчаква около 10 минути. Рибата се изважда и се филетира, а бульонът се запазва.
2
Пъстърва фрикасе 2Лукът се обелва и се реже на полумесеци. Чушката се почиства и се нарязва на тънки ивички. Задушават се под капак на много тих огън в малка тенджера заедно с 1/3 от маслото, докато омекнат (около 10 минути).
3
Пъстърва фрикасе 3В друга тенджерка или тиган се разтопява останалото масло, прибавя се брашното и се запържва до златисто. След това се оттегля от котлона и се оставя да се охлади.
4
Пъстърва фрикасе 4Охладеното брашно се разрежда с 4-5 черпака от охладения рибен бульон, връща се на котлона и се бърка, докато се получи желаната консистенция и се уплътни. Готовият сос се оттегля от котлона, овкусява се със сметаната, лимоновия сок и солта и се разбърква.
5
Пъстърва фрикасе 5При сервиране в чиния се поставя от филето пъстърва, полива се със соса и се гарнира със задушените зеленчуци и накълцания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2016
Много сполучлива рецепта, готвя я за пореден път. В началото не вярвах, че рибата ще се сготви без варене, но става наистина диетично и вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


302 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта