Пъстърва на скара

Дата: 25.06.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви (по 300 г)
сокът от 1/2 лайм
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин”
1 с. л. люто къри
1 стрък розмарин
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва на скараРибата се измива и се подсушава добре.
2
Пъстърва на скара 2В купа се смесват стритият на паста чесън, наситненият розмарин, сокът от лайм, наситненият магданоз, кърито, зехтинът, сол и черен пипер на вкус.
3
Пъстърва на скара 3Рибата се намазва отвътре с ароматната смес, а отвън се маже със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Пъстърва на скара 4След това се пече от двете страни до готовност върху намазнена скара.
5
Пъстърва на скара 5



Съвет:
По желание рибата се поднася с резени лайм.
Ако ви остане от ароматната смес, може да я поднесете с готовата риба, като сос.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Пъстърва на жар мммм
2.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
става вкусна и във фурна
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Обичам речна пъстърва. Ще опитам, идеята ми се струва супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта