Пъстърва по норвежки

Дата: 23.08.2003
Източник: Бон Апети
Пъстърва по норвежки
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (около 500 г)
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
5-6 с. л. олио
2 с. л. зехтин
2-3 с. л. бяло вино
1 скилидка чесън
1 домат
50 г кашкавал
1 щипка вегета
100 г скариди
5-6 стръка копър
3 стръка зелен лук
1 кисела краставичка
100 г гъби
брашно за паниране
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва по норвежкиПъстървите се обезкостяват, без да се отстраняват главата и опашката. Овкусяват се със сол, черен пипер, 1 с. л. бяло вино и лимонов сок. Овалват се в брашно и се панират в тиган със сгорещено олио, така че олиото да прониква и в разреза на рибата, за да не се слепи.
2
Пъстърва по норвежки 2Плънката се приготвя, като киселите краставички и гъбите се нарязват на дребни кубчета. Пресният лук се реже на колелца, копърът и чесънът - наситно. Всичко се запържва в зехтин, като първо се сотират гъбите, следвани от лука, киселите краставички и белените скариди. Овкусява се с вегетата. След 1-2 минути се настъргва кашкавалът и се налива бялото вино. След като се изпари, се добавят копърът и чесънът.
3
Пъстърва по норвежки 3Рибите се пълнят с плънката и върху нея се подреждат резени домат и кашкавал. Поставят се в намазнена тава и се запичат на грил или в силно загрята фурна, докато кашкавалът се разтопи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта