Пъстърва с билков аромат

Дата: 23.02.2010
Източник: Бон Апети
Пъстърва с билков аромат
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
150 г галета (царевично брашно)
6 домата
1 с. л. микс от сушени подправки (босилек, чесън и естраго
6 скилидки чесън
3–4 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус
олио за пържене
магданоз и пера див лук за украса
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват галетата и половината подправки от микса.
2
Рибата се почиства, измива се и се овкусява със сол и бял пипер. Овалва се в сместа от галетата и ароматните подправки и се пържи в сгорещено олио по 2–3 минути от всяка страна, докато хване златиста хрупкава коричка. След това се поставя в плитък глинен съд (керемида).
3
От тигана, в който е пържена рибата, се отсипва мазнината, така че дъното му да остане намазнено, сипва се наситненият чесън, който се запържва за 2–3 минути, и се добавят доматите, нарязани на кубчета. Сместа се разбърква 4–5 минути и се поръсва с останалата част от подправките. Доматената смес ври 2–3 минути и с нея се залива рибата.
4
Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече около 10 минути на 200 градуса. При поднасянето се поръсва с накълцан магданоз и пера див лук или чесън.
 


Съвет:
Рецептата може да се приготви и с филе от бяла риба и да се поднесе с гарнитура от варен ориз или картофи на тиган или фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта